Ingredienser:

600 g morötter
½ purjolök
2 msk vatten
1-2 msk curry
1,5-2 tsk salt
1 dl bovetemjöl (eller annan mjölsort)
ca 1 dl fiberhusk blandning (se längre ner under instruktioner) - ersätter 2 ägg i originalreceptet
rapsolja


Instruktioner:

Gör fiberhuskblandningen: Ta 1 msk fiberhusk och blanda med ca 2,5 dl ljummet vatten, låt svälla en stund.
Ska vara en geleartad "gegga"
(Kan funka med 1 tsk fiberhusk i 1 dl ljummet vatten, har inte provat än själv)

Skala och riv morötterna.
Hacka eller strimla purjolöken fint.
Fräs morötter, purjolök, curry och salt i en stekpanna, tillsammans med vattnet tills det blir mjukt.
Häll fräset i en skål.
Tillsätt 1 dl av fiberhuskblandningen och mjölet.
Forma till biffar och stek i rapsoljan i några minuter på varje sida.

Morotsbiffar

Recept - Maträtter Kommentera
Ingredienser:

600 g morötter
½ purjolök
2 msk vatten
1-2 msk curry
1,5-2 tsk salt
1 dl bovetemjöl (eller annan mjölsort)
ca 1 dl fiberhusk blandning (se längre ner under instruktioner) - ersätter 2 ägg i originalreceptet
rapsolja


Instruktioner:

Gör fiberhuskblandningen: Ta 1 msk fiberhusk och blanda med ca 2,5 dl ljummet vatten, låt svälla en stund.
Ska vara en geleartad "gegga"
(Kan funka med 1 tsk fiberhusk i 1 dl ljummet vatten, har inte provat än själv)

Skala och riv morötterna.
Hacka eller strimla purjolöken fint.
Fräs morötter, purjolök, curry och salt i en stekpanna, tillsammans med vattnet tills det blir mjukt.
Häll fräset i en skål.
Tillsätt 1 dl av fiberhuskblandningen och mjölet.
Forma till biffar och stek i rapsoljan i några minuter på varje sida.