Kanelbullar utan mjölk och ägg
Källa: http://www.kokaihop.se/recept/kanelbullar-utan-mjolk-och-agg
INGREDIENSER
40 st.
100 gram mjölkfritt margarin
4 dl vatten
50 gram jäst
1 krm salt
1 dl socker
1 liter vetemjöl
Fyllning
mjölkfritt margarin
strösocker
kanel eller socker
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 80 min.
Tillagningstid: 8 min.
Total tid: 90 min.
GÖR SÅ HÄR
1. Värm vatten och margarin till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke, slå degvätskan över jästen och rör om. Tillsätt salt, socker och mjölet.
Arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
2. Knåda degen smidig och dela i 2 delar.
Kavla varje del i en fyrkant. Bred på margarin (rikligt) och strö över socker och kanel eller vaniljsocker.
Rulla ihop, skär i 1,5.2 cm tjocka skivor lägg i bullformar.
Låt jäsa 15 min.
3. Pensla med smält mjölkfritt margarin. Strö över pärlsocker.
4. Grädda i 225 grader ca 8 min.
Källa: http://www.kokaihop.se/recept/kanelbullar-utan-mjolk-och-agg
INGREDIENSER
40 st.
100 gram mjölkfritt margarin
4 dl vatten
50 gram jäst
1 krm salt
1 dl socker
1 liter vetemjöl
Fyllning
mjölkfritt margarin
strösocker
kanel eller socker
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 80 min.
Tillagningstid: 8 min.
Total tid: 90 min.
GÖR SÅ HÄR
1. Värm vatten och margarin till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke, slå degvätskan över jästen och rör om. Tillsätt salt, socker och mjölet.
Arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
2. Knåda degen smidig och dela i 2 delar.
Kavla varje del i en fyrkant. Bred på margarin (rikligt) och strö över socker och kanel eller vaniljsocker.
Rulla ihop, skär i 1,5.2 cm tjocka skivor lägg i bullformar.
Låt jäsa 15 min.
3. Pensla med smält mjölkfritt margarin. Strö över pärlsocker.
4. Grädda i 225 grader ca 8 min.
Kanelbullar utan mjölk och ägg
Recept - Bakverk KommenteraKanelbullar utan mjölk och ägg
Källa: http://www.kokaihop.se/recept/kanelbullar-utan-mjolk-och-agg
INGREDIENSER
40 st.
100 gram mjölkfritt margarin
4 dl vatten
50 gram jäst
1 krm salt
1 dl socker
1 liter vetemjöl
Fyllning
mjölkfritt margarin
strösocker
kanel eller socker
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 80 min.
Tillagningstid: 8 min.
Total tid: 90 min.
GÖR SÅ HÄR
1. Värm vatten och margarin till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke, slå degvätskan över jästen och rör om. Tillsätt salt, socker och mjölet.
Arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
2. Knåda degen smidig och dela i 2 delar.
Kavla varje del i en fyrkant. Bred på margarin (rikligt) och strö över socker och kanel eller vaniljsocker.
Rulla ihop, skär i 1,5.2 cm tjocka skivor lägg i bullformar.
Låt jäsa 15 min.
3. Pensla med smält mjölkfritt margarin. Strö över pärlsocker.
4. Grädda i 225 grader ca 8 min.
Källa: http://www.kokaihop.se/recept/kanelbullar-utan-mjolk-och-agg
INGREDIENSER
40 st.
100 gram mjölkfritt margarin
4 dl vatten
50 gram jäst
1 krm salt
1 dl socker
1 liter vetemjöl
Fyllning
mjölkfritt margarin
strösocker
kanel eller socker
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 80 min.
Tillagningstid: 8 min.
Total tid: 90 min.
GÖR SÅ HÄR
1. Värm vatten och margarin till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke, slå degvätskan över jästen och rör om. Tillsätt salt, socker och mjölet.
Arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
2. Knåda degen smidig och dela i 2 delar.
Kavla varje del i en fyrkant. Bred på margarin (rikligt) och strö över socker och kanel eller vaniljsocker.
Rulla ihop, skär i 1,5.2 cm tjocka skivor lägg i bullformar.
Låt jäsa 15 min.
3. Pensla med smält mjölkfritt margarin. Strö över pärlsocker.
4. Grädda i 225 grader ca 8 min.