2,5 dl vetemjöl
2 msk maizena
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
ca 3 dl öl

Blanda alla torra ingredienser, häll i ölen sist och vispa till smet. Det gör inget om det är lite klumpar i smeten.
Skär kyckling i centimetertjocka strimlor. 
Krydda med valfri krydda (jag använde pepparmix från santa maria och salt).
Värm olja (jag använde rapsolja) till 160 grader.
Doppa kycklingbitarna i smeten och lägg i frityroljan, några bitar i taget.
Fritera tills gyllenbruna.
Lägg på hushållspapper för att få bort överflödig olja.
Ät! :)

Ps. 
Jag har även provat att göra friterade bananer med samma smet. Delade en banan på längden och tvären till 4 bitar. Doppa i smet och fritera.
Serverades med GB:s Rice vaniljglass och lite ljus sirap i sann "kinamats"-anda ;)



Friterad kyckling

Kommentera
2,5 dl vetemjöl
2 msk maizena
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
ca 3 dl öl

Blanda alla torra ingredienser, häll i ölen sist och vispa till smet. Det gör inget om det är lite klumpar i smeten.
Skär kyckling i centimetertjocka strimlor. 
Krydda med valfri krydda (jag använde pepparmix från santa maria och salt).
Värm olja (jag använde rapsolja) till 160 grader.
Doppa kycklingbitarna i smeten och lägg i frityroljan, några bitar i taget.
Fritera tills gyllenbruna.
Lägg på hushållspapper för att få bort överflödig olja.
Ät! :)

Ps. 
Jag har även provat att göra friterade bananer med samma smet. Delade en banan på längden och tvären till 4 bitar. Doppa i smet och fritera.
Serverades med GB:s Rice vaniljglass och lite ljus sirap i sann "kinamats"-anda ;)