3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
150 g flytande mjölkfritt margarin (culinesse)
ersättning för 2 ägg:
(2 tsk maizena blandas med 4 msk vatten,
häll i 1 msk flytande margarin och rör tills det är klimpfritt - ev. värm något i micro för att få det att gå ihop mera)
1,5 dl hett vatten
(ursprungligen är det 1,5 tsk bakpulver i
också, men det glömde jag och kakan blev
jättegod, om än inte lika hög som vanligt -
välj själv)
Instruktioner:
Rör ihop alla torra ingredienser.
Tillsätt ägg-ersättningen och smälta margarinet (flytande margarin behöver inte smältas först).
vispa ihop.
Tillsätt det heta vattnet sist, vispa så det blir en jämn smet. (smeten blir ganska lös)
Häll i en rund vanlig smord och bröad form.
Jag använde Olda ströbröd/majsmjöl och flytande margarin till formen.
Grädda i 200 grader i ca 35-40 minuter.
Tillsätt ägg-ersättningen och smälta margarinet (flytande margarin behöver inte smältas först).
vispa ihop.
Tillsätt det heta vattnet sist, vispa så det blir en jämn smet. (smeten blir ganska lös)
Häll i en rund vanlig smord och bröad form.
Jag använde Olda ströbröd/majsmjöl och flytande margarin till formen.
Grädda i 200 grader i ca 35-40 minuter.